Pujottelun alkeet

Asetin viime vuoden lopussa meille Kalin kanssa tavoitteen: opetellaan seuraavana vuonna agilityssa kepit. Tai ainakin aloitetaan niiden harjoittelu.

Korona sotki kuitenkin suunnitelmat, sillä halli suljettiin ja treenit peruttiin. Vuosi on puolessa välissä ja keppejä ei olla treenattu kertaakaan! Rehellisesti sanoen tästä ei voi syyttää pelkästään koronaa. Pieni tauko tuli oikeastaan tarpeeseen. Motivaatio-ongelmat olivat treeneissä läsnä. Kali ei suorittanut rataa yhtään niin innokkaasti kuin normaalisti. Olo oli itselläkin jotenkin turhautunut. Kuitenkin, tällaiset fiilikset menevät aina yhtä nopeasti ohi kuin ne ovat tulleetkin.

Ja nyt on motivaatio taas kohdillaan. Tänään aloitettiin vihdoin meidän keppiprojekti!

undefined

En ole koskaan aikaisemmin opettanut koiralle keppejä. Sen takia päätin osallistua Ilomme pujottelu -verkkokurssille. Kurssi vaikuttaa oikein hyödylliseltä, ja uskon siitä olevan paljon apua. Harjoittelu on helpompaa, kun saan selkeät ohjeet. Tiedän kurssin ansiosta, koska olen valmis siirtymään seuraavaan tehtävään. Tämä on helpottavaa, sillä jumitun usein kouluttaessa paikoilleni. Yleensä toistan liian kauan samaa, koiralle jo helppoa tehtävää.

Kurssilla aloitetaan harjoittelu 2×2 -kepeillä. Ensimmäisessä harjoitteluvaiheessa mukana on kahdestatoista kepistä vain kaksi. Koira opetetaan menemään niiden välistä. Kun tämä sujuu, harjoitteluun lisätään taas kaksi keppiä.

Alla meidän ensimmäinen keppitreenivideo.

Säheltämistä (itselläni) oli huomattavasti vähemmän, kun olin katsonut ohjeet etukäteen. Koiralle myös helpompaa, kun olen kouluttajana johdonmukainen. Videolta huomaan kuitenkin sen, että käytän naksutinta välillä aavistuksen väärässä kohdassa. Sen käyttö ei muutenkaan ole kaikkein oikeaoppisinta, sillä naksutan JA kehun Kalia. En osaa olla kehumatta! Joku voisi ajatella, että naksutin on tuossa tilanteessa turha, jos joka tapauksessa aion kehua. Pidän kuitenkin siitä, miten se tuo jollain tavalla selkeyttä harjoitteluun.

Nyt pidetään muutama välipäivä kaikesta treenaamisesta Kalin tämänpäiväisen osteopatiakäynnin takia. Sen jälkeen taas jatketaan.

Seuraavaan treenikertaan siis!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s