Alkusanat

undefined

Moikka! Olen Mari, 25-vuotias luontorakas agrologiopiskelija Espoosta. Elämääni ilahduttaa kaksi whippet-rotuista vinttikoiranarttua; 3-vuotias Kali ja 9 kuukautinen Sita.

”Whip Whip Huraa!” on blogi, jonka kipinä lähti agilityharrastuksestani. Pidän kirjoittamisesta, valokuvauksesta ja koirien kanssa harrastamisesta. Blogi tuntui luontevalta tavalta seurata Kalin kehitystä agilityradoilla sekä taltioida laumamme puuhia. Kalin myötä olen toden teolla innostunut agilitysta sekä vinttikoirien juoksulajeista.

Pääpaino on siis agilityssa, mutta haluan tuoda esille myös pienen laumani arkea. Nautin mökkeilystä, luonnosta, metsäpatikoinnista ja oikeastaan kaikesta, mihin koirat voi ottaa mukaan. Käyn töissä hevostallilla ja pidän käsitöistä. Kuvia tulee otettua paljon, lähinnä koirista. Koirat ovat tietysti mielestäni hyvin kuvauksellisia (eihän niistä voi koskaan olla liikaa kuvia), joten kaikenlaista koiraisaa reportaasia on blogissa luvassa.

Asiat joita kohtaan koen kiinnostusta ovat sellaisia, jotka toivon tekeväni mahdollisimman hyvin. Oli kyseessä sitten agilityradan suorittaminen, koiralle neulottu villapaita tai hevosen karsinan siivous.

Mitäs vielä. En pidä tiskaamisesta, kuolevista huonekasveista tai kiireestä. Tällä hetkellä paras asia on kaverilta hommattu tiskikone! Haaveeni on ostaa uusi kamera ja ilmastoitu auto. Jälkimmäistä koiratkin arvostaisivat.

Takaisin vielä itse asiaan eli agilityyn. Agilityssa ajoittain ilmennyt turhautumisen tunne on ollut minun ja Kalin yhdessä tekemisen haaste. Harrastus vaatii siis yhtä lailla minulta kuin koiraltakin kehittymistä. Kali on koira, johon vaikuttaa vahvasti oma mielentilani. Se aistii turhautuneisuuteni, menee lukkoon, eikä sitten suorita edes helppoja tehtäviä. Minua taas turhauttaa tämän seurauksena yhä enemmän ja oravanpyörä on valmis. Olen joutunut opettelemaan oikeaa mielentilaa ja huokaisemaan syvään aina välillä. Treeneihin on kuitenkin tarkoitus mennä pitämään hauskaa ja nauttimaan yhteistyöstä koiran kanssa. Fiilis onnistuneen radan jälkeen onkin aivan paras. Onnistumisen jälkeen tekisi mieli huudahtaa HURAA!

Muutama sana karvaisista perheenjäsenistäni. Kali on mitä mainioin harrastuskaveri. Kali rakastaa yhdessä tekemistä ja kehuja. Agilityssa sen vauhti kasvaa sitä mukaa, mitä enemmän kehun sitä. Kali kuuntelee, mukautuu ja on kaikin tavoin kiltti. Kesällä 2017 koitti vihdoin se päivä, kun valkoisin merkein varustettu fawnin värinen pentu saapui kotiin. Pennusta kasvoi isohko tyttö, joka ei pidä siitä, että tuntemattomat tulevat liian lähelle. Tuttuja Kali rakastaa, ja ihan lemppareille se tarjoaa hammaspusuja ja piruetteja. Kintut ovat nopeat ja ratajuoksussa Kali onkin kerennyt jo valioitua.

undefined

Puhuin jo paljon Kalista, mutta ei unohdeta Sitaa.

”En tunne ketään muuta, kenellä olisi vain yksi whippet” oli lause, jonka sain kuulla melko nopeasti Kalin tulon jälkeen. Tajusin pian itsekin, että olin tosiaan melkoinen harvinaisuus. Lähes poikkeuksetta kaikilla whippetharrastajilla oli tukeva nippu hihnoja kädessä.

Kuten arvata saattaa, Kalin myötä whippet rotuna vei nopeasti mennessään. Siinä on kaikki mitä koiralta toivon. Tottakai pian alkoi houkutella ajatus toisesta koirasta, juoksukaverista Kalille. Kauniin värinen sinifawn Sita muutti Kalin tavoin luovutusikäisenä meidän laumaan 2019 lokakuussa. Ja mikä persoona siitä pienestä pennusta kuoriutuikin! Esittelen koirat tarkemmin vielä omissa erillisissä postauksissaan. Niistä riittää ihan liikaa kerrottavaa.

undefined

Käydään normaalisti Kalin kanssa harrastamassa agilitya vakituisessa viikkoryhmässä (paitsi nyt korona-aikana ei olla treenattu muutamaan kuukauteen), tavoitteena uskaltautua kisaamaan vielä jonain päivänä. Meillä jatkuu ohjattu agility vasta elokuussa, mutta hinku lajin pariin on jo suuri. Suunnitelmissa onkin aloittaa lähipäivinä yksi tälle vuodelle suunniteltu projekti: kepit. Siitä lisää pian, odottelenkin jo erästä postipakettia…

Paljon jäi vielä kertomatta, ja päässäni pyörii hirmuinen määrä erilaisia ideoita mistä kirjoittaa! Hauskaa että olet mukana, toivottavasti viihdyt, ja tervetuloa seuraamaan blogini ”whipinää”!

Psst! Meidät löytää myös Instagramista @whipwhiphuraa

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Alkusanat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s